Onderhoud & tips

Als Ford liefhebber heb je natuurlijk graag dat je auto er goed verzorgd en picobello op staat. Het gebruik van de juiste auto poetsspullen en autoshampoos van premium merken als Kenotek en Meguiars is dan een must. De lak van een auto kan leiden onder het vaak wassen. Er kunnen meerdere oorzaken zijn van het dof worden van de lak. Ieder met een eigen oplossing. De meest voorkomende willen we graag met je delen.

Onderhoud tips

Een bekend probleem is dat na het opdrogen van het water nadat is gewassen er een witte aanslag op de lak ontstaat. Dit wordt vrijwel altijd veroorzaakt door kalk in het water dat is gebruikt. Kalk in het leidingwater is niet te voorkomen. Het enige dat hierbij kan helpen is een dure ontkalkings installatie, wat meestal niet de meest praktische oplossing is. Een veel goedkopere oplossing is het water afzemen met een goede zeem, na afloop van het poetsen. De kalk veegt u dan direct met de zeem af en heeft geen kans zich op de lak te hechten.

Laat je Ford schitteren met bv Meguiars of Kenotek producten

Een andere oorzaak van het doffer worden van de lak is het gebruik van een te aggressieve autoshampoo. Vooral goedkopere merken zijn soms regelrecht te aggresief. U zult misschien tevreden zijn over de wijze waarop de autoshampoo gemakkelijk het vuil verwijderd, maar op de lange termijn word de lak aangetast en bent u verder van huis dan u was. Ook het gebruik van shampoo's die niet voor auto's zijn bedoeld kunnen een oorzaak zijn. Zo is vrachtwagen shampoo ook een stuk aggressiever. Omdat de lak van vrachtwagens echter een stuk dikker is heeft dit een heel ander effect op een vrachtwagen dan op een auto.

Gebruik van een kwalitatief goede autoshampoo is dus een must. Er zijn gelukkig vele goede autoshampoo's te krijgen. Kijk dan echter eens niet direct naar de prijs, maar informeer je goed naar de kwaliteit. Met merken als Meguiars, Kenotek Pro (bestel de Kenotek autopoets producten via de Kenotek webshop van HBS Carcleaning) en Einszett bijvoorbeeld zit je altijd goed. Er zijn vele merk specifieke fora's waar je alles over autoshampoo en andere autopoets producten kunt vinden.